Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetyt haukipyörykät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuohkeat haukiquenellit, eli keitetyt pyörykät kuin poutapilvet, saavat kaunista ja maukasta seuraa pinaatista, sinihomejuustosta ja saksanpähkinöistä.

Neljälle

  • 400 g haukifileetä
  • sulaa ja valkopippuria
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 munanvalkuainen
  • 2 dl kermaa
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 50 g sinihomejuustoa
  • ½ dl saksanpähkinöitä
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kalafilee pienemmiksi paloiksi. Hienonna ne yhdessä suolan, pippurin, perunajauhon ja munanvalkuaisen kanssa monitoimikoneessa tms. Kaada sekaan kerma kansiaukosta koneen käydessä ja pyöräytä sileäksi murekemassaksi.

2. Keitä vettä ja suolaa laajassa kattilassa. Muotoile melko löysästä mureketaikinasta kostutetuin käsin 12 pyörykkää. Laske ne kiehuvaan veteen yksi kerrallaan ruokalusikan avulla ja anna kiehua hiljaa kannen alla noin 10 minuuttia.

3. Perkaa pinaatti, murenna sinihomejuusto ja rouhi saksanpähkinät karkeasti. Kerrostele tarjoiluvadille tai annoslautasille haukiquenelleja vuorotellen pinaatin ja homejuustomurujen kanssa. Lusikoi kermaa annosten päälle ja ripota viimeksi pähkinöitä pinnalle.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat