Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

BBQ-lohi perunamuusilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Itsetehty perunamuusi kuulostaa aikaavievältä – mutta se käy itse asiassa aika nopeasti - ja lopputulos on paljon parempaa kuin jauhemuusi. Tässä muusi saa seurakseen mausteista lohta.

Neljälle

  • 4 viipaletta tuoretta lohifileetä

Mausteseos

  • 2 tl suolaa
  • 1 maustemitta rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl raakaruokosokeria
  • 2 tl chilijauhetta
  • 2 tl chiliä

Perunamuusi

  • 800 g perunoita
  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 tl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ jauhettua muskottipähkinää

Tarjoiluun

  • tomaattisalsaa

Valmistusohje

1. Sekoita mausteseoksen mausteet ja ripottele seosta lohiviipaleille molemmin puolin. Kuori ja paloittele perunat, keitä pehmeiksi vedessä, n. 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna lopun veden haihtua.

2. Grillaa lohiviipaleet grillipannulla tai hiiligrillillä, 2 minuuttia molemmin puolin. Sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.

3. Muussaa perunat ja vatkaa sitten sähkövatkaimella, samalla maitoa mukaan kaataen. Lisää voi ja mausteet. Tarjoile muusi lohen, salsan ja vihannesten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi