Nizzansalaatti
Jos ajattelet kevyesti, käytät tonnikalaa vedessä, mutta salaatista tulee kieltämättä parempaa, jos käytät valutettua tonnikalaa öljyssä.
Neljälle
- 1 pieni prk tonnikalaa
- 4 tomaattia lohkoina
- 4 keitettyä, viipaloitua perunaa
- muutama kylmä, keitetty vihreä papu
- 1 nippu retiisejä viipaleina
- 20 oliivia
- 10 sardellifileetä, karkeasti hienonnettuina
- 1 pieni purjo, viipaleina
- 1 paprika, suikaleina
- ½-1 dl vinaigrettea
- halutessasi, ½ valkosipulinkynsi
- suolaa, pippuria
Koristeluun
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Sekoita varovaisesti salaatin ainekset sekä vinaigrette, jonka mielellään maustat valkosipulilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lohko kananmunat ja koristele salaatti niillä. Ripottele päälle ruohosipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka