Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nizzansalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos ajattelet kevyesti, käytät tonnikalaa vedessä, mutta salaatista tulee kieltämättä parempaa, jos käytät valutettua tonnikalaa öljyssä.

Neljälle

  • 1 pieni prk tonnikalaa
  • 4 tomaattia lohkoina
  • 4 keitettyä, viipaloitua perunaa
  • muutama kylmä, keitetty vihreä papu
  • 1 nippu retiisejä viipaleina
  • 20 oliivia
  • 10 sardellifileetä, karkeasti hienonnettuina
  • 1 pieni purjo, viipaleina
  • 1 paprika, suikaleina
  • ½-1 dl vinaigrettea
  • halutessasi, ½ valkosipulinkynsi
  • suolaa, pippuria

Koristeluun

  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Sekoita varovaisesti salaatin ainekset sekä vinaigrette, jonka mielellään maustat valkosipulilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Lohko kananmunat ja koristele salaatti niillä. Ripottele päälle ruohosipulia.

Tuoreimmat aiheesta

Nizzansalaatti