Näin valmistuu Harri Syrjäsen nizzansalaatti fetalla 0:46

Nizzansalaatti fetalla – Harri Syrjäsen helppo ohje

Katso videolta, kuinka valmistuu nizzansalaatti fetalla à la Harri Syrjänen!

Raikas nizzansalaatti yhdistettynä fetaan on mainio ruoka kesäkeleille.

Ainekset salaattiin

  • 8 pientä varhaisperunaa (Siikli)
  • 1–2 kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • 2–3 tomaattia
  • 1 iso sydänsalaatti (Gem-salaatti)
  • 1 prk tonnikalaa
  • 10 oliivia
  • 100 g fetajuustoa

Sitruunavinegretti

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1/2 sitruuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • mustapippuria myllystä
  • hyppysellinen Maldon-suolaa

Valmistusohje

  1. Keitä perunat kypsiksi ja toisessa kattilassa kananmunat noin 7–8 minuutin ajan niin, että keltuainen jää mehukkaaksi.
  2. Leikkaa punasipuli renkaiksi. Pilko tomaatti.
  3. Revi salaatti pienemmäksi ja pese, jos tarvis.
  4. Pilko keitetyt perunat puoliksi. Kuori muna ja puolita. Murra feta paloiksi.
  5. Kasaa salaatti ja viimeistele kastikkeella:
    – Soosi on maailman helpoin, kaikki kamat kulhoon ja haarukalla sekaisin hyvällä ranneliikkeellä, Harri Syrjänen vinkkaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.