Julkaistu
Raikas nizzansalaatti yhdistettynä fetaan on mainio ruoka kesäkeleille.
Ainekset salaattiin
- 8 pientä varhaisperunaa (Siikli)
- 1–2 kananmunaa
- 1 punasipuli
- 2–3 tomaattia
- 1 iso sydänsalaatti (Gem-salaatti)
- 1 prk tonnikalaa
- 10 oliivia
- 100 g fetajuustoa
Sitruunavinegretti
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl dijonsinappia
- 1/2 sitruuna
- 1 valkosipulinkynsi
- mustapippuria myllystä
- hyppysellinen Maldon-suolaa
Valmistusohje
- Keitä perunat kypsiksi ja toisessa kattilassa kananmunat noin 7–8 minuutin ajan niin, että keltuainen jää mehukkaaksi.
- Leikkaa punasipuli renkaiksi. Pilko tomaatti.
- Revi salaatti pienemmäksi ja pese, jos tarvis.
- Pilko keitetyt perunat puoliksi. Kuori muna ja puolita. Murra feta paloiksi.
- Kasaa salaatti ja viimeistele kastikkeella:
– Soosi on maailman helpoin, kaikki kamat kulhoon ja haarukalla sekaisin hyvällä ranneliikkeellä, Harri Syrjänen vinkkaa.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa