Kesäkurpitsa-kurkkusalaatti
Värikäs kesäkurpitsa-kurkkusalaatti maittaa vaikkapa bagelin välissä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 1 kg avomaankurkkuja
- 1 kg kesäkurpitsaa
- 500 g sipulia
- 200 g omenoita
- 200 g punaista paprikaa
- tilliä
Mausteliemi
- 1 1/2 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
- 1 dl vettä
- 3 dl hunajaa
- 2 tl suolaa
- 1 rkl sinappijauhetta
Valmistusohje
Leikkaa kasvikset ja omenat pieniksi kuutioiksi tai raasta ne karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit.
Mittaa kattilaan mausteliemen aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset, omenakuutiot/raaste sekä hienonnettu sipuli.
Keitä hiljalleen kunnes seos sakenee. Lisää hienonnettu tilli.
Tölkitä kuumana. Säilytyslämpötila alle +10( C.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä