Kesäkurpitsa-kurkkusalaatti

Värikäs kesäkurpitsa-kurkkusalaatti maittaa vaikkapa bagelin välissä.

Raaka-aineet

  • 1 kg avomaankurkkuja
  • 1 kg kesäkurpitsaa
  • 500 g sipulia
  • 200 g omenoita
  • 200 g punaista paprikaa
  • tilliä

Mausteliemi

  • 1 1/2 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • 3 dl hunajaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl sinappijauhetta

Valmistusohje

Leikkaa kasvikset ja omenat pieniksi kuutioiksi tai raasta ne karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit.

Mittaa kattilaan mausteliemen aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset, omenakuutiot/raaste sekä hienonnettu sipuli.

Keitä hiljalleen kunnes seos sakenee. Lisää hienonnettu tilli.

Tölkitä kuumana. Säilytyslämpötila alle +10( C.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!