Paahdettu paprika-kesäkurpitsasalaatti
Paahdettu salaatti on gluteeniton, laktoositon ja kananmunaton, joten sitä voi nauttia turvallisesti koko perhe.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 4 paprikaa
- 2 pientä kesäkurpitsaa
- 2 punasipulia
- 0,5 dl Lanfranchi oliiviöljyä
- 2 rkl Modenan Herttuan balsamietikkaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi, kesäkurpitsat 1 cm paksuiksi viipaleiksi ja punasipulit lohkoiksi. Laita vihannekset kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy, balsamietikka, suola, sokeri sekä ripaus mustapippuria. Sekoita hyvin.
Kaada vihannekset kevyesti voideltuun uunivuokaan ja paahda niitä 200–asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Laita vihannesten kanssa tarjolle Modenan balsamietikkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"