Wokkikasvikset
Nyt itämaista fiilistä keittiöön ja koko perhe yhdessä wokkaamaan!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 1 rkl öljyä
- 3 porkkanaa
- pala purjoa
- 1 paprika
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 10 minimaissia
- pala kiinankaalia
Kastike
- 2 dl kasvislientä
- 1 1/2 rkl soijakastiketta
- 1 1/2 rkl Rajamäen Viinietikkaa
- 1 rkl tomaattisosetta
- 1/2 rkl hunajaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl ohrakasta
Valmistusohje
Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä vielä pari minuuttia. Leikkaa porkkanat, paprika ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna purjo. Puolita maissit ja paloittele kiinankaali.
Kuumenna wokkipannu tai kattila, lisää öljyä ja paista vihanneksia pannulla nopeasti ruskistamatta. Lisää kasvikset pannulle ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja kääntele niitä koko ajan.
Kaada kiehuva kastike kasvisten päälle ja hauduta muutama minuutti niin, että kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Tarjoa riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä