Maissi-kurpitsapasta

Kurpitsa ja maissi vievät ajatukset elonkorjuujuhlaan. Tässä ruokalajissa kohtaavat miedot ja pehmeät maut. Tarjoa seurana jotain pureskeltavaa, vaikkapa hyvää leipää.

4 annosta

  • 300 g penne-pastaa
  • 400 g kurpitsaa
  • 1 purkki maissia (400 g)
  • 1 sipuli
  • 20 g voita
  • 4 dl kasvislientä
  • 1½ dl kermaa
  • 100 g parmesaanijuustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.

2. Paloittele kurpitsa sentin kuutioiksi ja hienonna sipuli. Kuullota kurpitsa, maissi ja sipuli voissa kookkaassa paistinpannussa. Kaada päälle lihaliemi ja anna hautua viiden minuutin ajan. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste.

3. Kaada myös pasta paistinpannuun ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!