Kesämarjahyytelö
Marjakauden ollessa parhaimmillaan syntyy kesän upeista mauista helppo hyytelöjälkiruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Raaka-aineet
- 6 liivatelehteä
- 8 dl marjoja
- 4 dl vettä
- 4 dl sokeria
Valmistusohje
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Puhdista marjat. Jos käytät erilaisia marjoja, niin sekoita ne keskenään. Annostele marjat neljään sopivan kokoiseen astiaan, vaikka juomalaseihin.
Laita vesi ja sokeri kattilaan ja keitä kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila liedeltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää lehdet sokeriliemeen.
Kaada sokeri liemi marjojen päälle, niin että marja juuri ja juuri peittyvät. Laita astiat jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Marjat nousevat nesteessä pintaan, joten niitä kannattaa painaa hyytelöön kunhan sokeri liemi alkaa jähmettyä.
Kumoa hyytelöt tarjolle. Kasta astiat hetkeksi kuumaan veteen, jotta hyytelö irtoaa. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku