Kesämarjahyytelö
Marjakauden ollessa parhaimmillaan syntyy kesän upeista mauista helppo hyytelöjälkiruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Raaka-aineet
- 6 liivatelehteä
- 8 dl marjoja
- 4 dl vettä
- 4 dl sokeria
Valmistusohje
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Puhdista marjat. Jos käytät erilaisia marjoja, niin sekoita ne keskenään. Annostele marjat neljään sopivan kokoiseen astiaan, vaikka juomalaseihin.
Laita vesi ja sokeri kattilaan ja keitä kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila liedeltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää lehdet sokeriliemeen.
Kaada sokeri liemi marjojen päälle, niin että marja juuri ja juuri peittyvät. Laita astiat jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Marjat nousevat nesteessä pintaan, joten niitä kannattaa painaa hyytelöön kunhan sokeri liemi alkaa jähmettyä.
Kumoa hyytelöt tarjolle. Kasta astiat hetkeksi kuumaan veteen, jotta hyytelö irtoaa. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi