Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Emännän maukkaat mätitahnasilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täydellinen lounasruoka keitettyjen perunoiden kanssa.

Kuudelle-kahdeksalle

  • n. 1 kg silakkafileitä
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 1 nippu ruohosipulia, hienonnettuna
  • 175 g savustamatonta mätitahnaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 2 dl kahvikermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita mätitahna, keltuainen ja puolet yrteistä. Vatkaa kuohukerma ja kääntele mukaan seokseen. Levitä seos kalojen lihapuolelle, kääri ne rullalle ja laita tiiviisti uunivuokaan.

2. Sekoita loput yrtit kahvikermaan ja kaada vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja paista uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Tuoreimmat aiheesta

Uunisilakka