Murekkeella täytetty lampaanrinta
Lampaanrinta on melko ohut eikä niin lihainen, joten se sopii täytettäväksi hyvin maustetulla murekkeella.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 luuton lampaanrinta
- 200 g lammas- tai sikajauhelihaa
- 1 muna
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl timjamia
- 1 tl salviaa
- 1 nippu persiljaa silputtuna
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Mausta liha molemmilta puolilta. Ripottele persiljasilppu päälle. Sekoita murekeainekset ja levitä lihalevylle. Kääri napakasti rullalle, sido paistinlangalla ja pane uunivuokaan. Ripottele vähän salviaa myös käärön päälle. Paista uunin alatasolla 45-60 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka