Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattisilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä silakkaruoka on yhtä herkullinen lämpimänä ja kylmänä. Todellinen juhlapöydän väriläiskä.

4 annosta

  • 1 kg tuoreita silakoita
  • 2 dl tomaattimehua tai vettä
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 keskikokoinen sipuli viipaleina
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • ripaus vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita tomaattimehu, tomaattipyree, punaviinietikka, sokeri, suola ja ruokaöljy. Perkaa silakat ja irrota selkäruoto. Huuhtele ja kuivaa fileet.

2. Kääri fileet rullalle nahkapuoli ylöspäin ja pane rullat tiiviisti uuninkestävään vuokaan, saumakohta alaspäin.

3. Levitä fileerullien päälle sipuliviipaleet, maustepippurit ja laakerinlehdet. Mausta valkopippurilla. Kaada joukkoon tomaattikastike.

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tomaattisilakat voi tarjota vastapaistettuina tai kylminä.

Tuoreimmat aiheesta

Uunisilakka