Tomaattisilakat

Tämä silakkaruoka on yhtä herkullinen lämpimänä ja kylmänä. Todellinen juhlapöydän väriläiskä.

4 annosta

  • 1 kg tuoreita silakoita
  • 2 dl tomaattimehua tai vettä
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 keskikokoinen sipuli viipaleina
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • ripaus vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita tomaattimehu, tomaattipyree, punaviinietikka, sokeri, suola ja ruokaöljy. Perkaa silakat ja irrota selkäruoto. Huuhtele ja kuivaa fileet.

2. Kääri fileet rullalle nahkapuoli ylöspäin ja pane rullat tiiviisti uuninkestävään vuokaan, saumakohta alaspäin.

3. Levitä fileerullien päälle sipuliviipaleet, maustepippurit ja laakerinlehdet. Mausta valkopippurilla. Kaada joukkoon tomaattikastike.

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tomaattisilakat voi tarjota vastapaistettuina tai kylminä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!