Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keväinen perunakeitto purjolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helppoa, halpaa ja ihanan maukasta. Jos haluat keitosta hieman ylellisemmän, soseutat sen tehosekoittimessa ja lisäät 1 dl kuohukermaa. Voit myös tarjoilla keiton kylmänä.

Neljälle-kuudelle

  • 6-7 perunaa, kuorittuina ja viipaloituina
  • 1 iso purjo, viipaleina
  • 1 lohko juuriselleriä, suikaleina
  • 1 ½ l lientä kuutiosta
  • 6 valkopippuria
  • 6 mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 nippu persiljaa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista vihannekset. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää vihannekset ja mausteet. Keitä kunnes perunat ovat pehmenneet. Vatkaa keittoa niin että perunat muusautuvat. Mausta suolalla. Ripottele päälle persiljaa, tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Perunakeitto