Peruna-purjokeitto ja leipäkrutongit

Tämä pehmeä keitto valmistuu helposti ja nopeasti. Maukkaat leipäkrutongit tuntuvat mukavan rapeilta. Keiton voi myös jäähdyttää ja tarjota kylmänä.

4 annosta

  • 4-5 perunaa
  • 1 purjo
  • 20 g voita
  • 1 litra kasvislientä
  • 1/4 tl timjamia
  • suolaa ja valkopippuria

Leipäkrutongit

  • 2 paahtoleipäviipaletta
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Leipäkrutongit: Leikkaa leipäviipaleista reunat. Leikkaa leivät suikaleiksi ja paista ne voissa.

2. Kuori ja huuhtele perunat. Puhdista ja huuhtele purjo, käytä keittoon ainoastaan purjon valkoinen osa. Paloittele perunat ja purjo. Sulata voi kattilassa, lisää purjo ja kuullota sitä kannen alle, kunnes se on pehmennyt. Älä kypsennä liikaa, ettei purjo ruskistu.

3. Lisää perunat ja mausta timjamilla, suolalla ja valkopippurilla. Sulje kansi ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää puolet kasvisliemestä ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

3. Kaada peruna-purjosose takaisin kattilaan. Lisää loppu kasvisliemi ja kuumenna keitto hitaasti kiehumispisteeseen. Tarjoa keiton lisänä leipäkrutonkeja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.