Peruna-purjokeitto ja leipäkrutongit
Tämä pehmeä keitto valmistuu helposti ja nopeasti. Maukkaat leipäkrutongit tuntuvat mukavan rapeilta. Keiton voi myös jäähdyttää ja tarjota kylmänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4-5 perunaa
- 1 purjo
- 20 g voita
- 1 litra kasvislientä
- 1/4 tl timjamia
- suolaa ja valkopippuria
Leipäkrutongit
- 2 paahtoleipäviipaletta
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Leipäkrutongit: Leikkaa leipäviipaleista reunat. Leikkaa leivät suikaleiksi ja paista ne voissa.
2. Kuori ja huuhtele perunat. Puhdista ja huuhtele purjo, käytä keittoon ainoastaan purjon valkoinen osa. Paloittele perunat ja purjo. Sulata voi kattilassa, lisää purjo ja kuullota sitä kannen alle, kunnes se on pehmennyt. Älä kypsennä liikaa, ettei purjo ruskistu.
3. Lisää perunat ja mausta timjamilla, suolalla ja valkopippurilla. Sulje kansi ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää puolet kasvisliemestä ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
3. Kaada peruna-purjosose takaisin kattilaan. Lisää loppu kasvisliemi ja kuumenna keitto hitaasti kiehumispisteeseen. Tarjoa keiton lisänä leipäkrutonkeja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka