Punainen perunakeitto
Keitä mehevä ja kuuma perunakeitto. Tee siitä pataruoan lailla voimakas ja täyttävä. Vihreät pakasteherneet antavat lisäproteiinia ja -rautaa. Tarjoile keitto tumman leivän ja jogurttinokareen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g perunoita
- 5 dl vettä
- 2 rkl rapsiöljyä
- 1 purjo
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl paprikajauhetta
- ½-1 maustemitta chiliä
- 1 punainen paprika
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl kokonaisia juustokuminan siemeniä
- 1 yrttiliemikuutio
- tuoretta basilikaa
- 1 sitruuna
- suolaa
- 250 g vihreitä herneitä
- 4 viipaletta tummaa leipää
- 1 dl ruoanlaittojogurttia
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat. Puhdista ja huuhdo purjo, leikkaa renkaiksi. Viipaloi valkosipuli.
2. Paista purjoa ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti. Ripottele päälle paprikajauhe ja chili. Lisää perunaviipaleet ja sekoita. Lisää vettä. Kuumenna kiehuvaksi.
3. Suikaloi paprika. Pese sitruuna huolellisesti. Halkaise sitruuna ja suikaloi toisen puolikkaan kuori. Lisää keittoon paprika, tomaattipyree, juustokuminan siemenet, murustettu yrttiliemikuutio, basilika sekä suikaloitu sitruunankuori.
4. Keitä varovasti kannen alla 10 minuuttia kunnes perunat ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja lisää vihreät herneet. Kuumenna kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa