Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punainen perunakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keitä mehevä ja kuuma perunakeitto. Tee siitä pataruoan lailla voimakas ja täyttävä. Vihreät pakasteherneet antavat lisäproteiinia ja -rautaa. Tarjoile keitto tumman leivän ja jogurttinokareen kanssa.

Neljälle

  • 500 g perunoita
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 1 purjo
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • ½-1 maustemitta chiliä
  • 1 punainen paprika
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl kokonaisia juustokuminan siemeniä
  • 1 yrttiliemikuutio
  • tuoretta basilikaa
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • 250 g vihreitä herneitä
  • 4 viipaletta tummaa leipää
  • 1 dl ruoanlaittojogurttia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Puhdista ja huuhdo purjo, leikkaa renkaiksi. Viipaloi valkosipuli.

2. Paista purjoa ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti. Ripottele päälle paprikajauhe ja chili. Lisää perunaviipaleet ja sekoita. Lisää vettä. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Suikaloi paprika. Pese sitruuna huolellisesti. Halkaise sitruuna ja suikaloi toisen puolikkaan kuori. Lisää keittoon paprika, tomaattipyree, juustokuminan siemenet, murustettu yrttiliemikuutio, basilika sekä suikaloitu sitruunankuori.

4. Keitä varovasti kannen alla 10 minuuttia kunnes perunat ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja lisää vihreät herneet. Kuumenna kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Perunakeitto