Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Soupe Parmentier krutonkien kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herra Parmentier markkinoi perunan yleistymistä Ranskassan 1700-luvulla.

Neljälle

  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 3 purjoa
  • 1 ½ l kasvislientä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl tuoretta timjamia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 paksua viipaletta vaaleaa leipää
  • voita

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja paloittele ne, puhdista, huuhdo ja paloittele purjot. Keitä perunat ja purjot liemessä pehmeiksi, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

2. Muussaa perunat ja purjot liemessään, lisää kerma. Lisää hieman vettä jos keitto tuntuu liian sakealta.

3. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja kuutioi ne. Paista kuutiot kullanruskeiksi voissa. Tarjoile keitto lämmitetyiltä keittolautasilta, ripottele päälle leipäkuutioita.

Tuoreimmat aiheesta

Perunakeitto