Soupe Parmentier krutonkien kanssa
Julkaistu
Herra Parmentier markkinoi perunan yleistymistä Ranskassan 1700-luvulla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g jauhoisia perunoita
- 3 purjoa
- 1 ½ l kasvislientä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 tl tuoretta timjamia
- 2 dl kuohukermaa
- 4 paksua viipaletta vaaleaa leipää
- voita
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja paloittele ne, puhdista, huuhdo ja paloittele purjot. Keitä perunat ja purjot liemessä pehmeiksi, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
2. Muussaa perunat ja purjot liemessään, lisää kerma. Lisää hieman vettä jos keitto tuntuu liian sakealta.
3. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja kuutioi ne. Paista kuutiot kullanruskeiksi voissa. Tarjoile keitto lämmitetyiltä keittolautasilta, ripottele päälle leipäkuutioita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka