Kevätrullat
Tarjoile pari rapeaa, friteerattua kevätrullaa alkupalaksi. Nämä maistuvat mainioilta, kun niitä dippaa ranskankermaan.
Neljälle
- 250 g kuorittuja katkarapuja
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2 chiliä
- 2 limeä
- 2 tl kalakastiketta
- 8 kevätrullataikina-arkkia
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Hienonna katkaravut. Kuori ja hienonna salottisipuli, valkosipuli ja chili ja laita ne kulhoon. Purista päälle limemehu ja lisää kalakastike. Lisää katkarapusilppu, sekoita, peitä kulho ja laita maustumaan jääkaappiin vähintään 45 minuutiksi.
2. Anna pakastetun taikinan sulaa. Kostuta pyyhe, jonka voit laittaa kevätrullataikinalle joka kerta, kun olet irrottanut arkin, jottei taikina kuivu. Laita pieni määrä täytettä kevätrulla-arkille ja kääri rullalle. Kääri lyhyet sivut käärön sisälle, ennen kuin käärit sen loppuun, kiinnitä sauma tilkalla vettä.
3. Friteeraa muutama kevätrulla kerrallaan friteerauskeittimessä tai paksupohjaisessa kattilassa. Tarjoile ranskankerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"