Scampinpyrstökääryleet ja seesamimajoneesi
Julkaistu
Ainekset
- kevätkäärylelehtiä
- 8–12 scampinpyrstöä
- 2 porkkanaa
- 1 purjo
- 2 kevätsipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- soijaa
- suolaa
- pippuria
- oliiviöljyä
- rypsiöljyä friteeraukseen
Valmistusohje
Kuori ja pilko porkkanat julienneiksi eli tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Huuhtele ja leikkaa purjo renkaiksi. Hienonna kevät -ja valkosipulit. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja mausta oman maun mukaan soijalla, suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Laita kaikkiin kääryleisiin täytettä siten, että jokaiseen tulee yksi scampinpyrstö. Kääri pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuumenna rypsiöljy kattilassa noin 160 asteiseksi ja friteeraa kääryleet kullanruskeiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"