Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Scampinpyrstökääryleet ja seesamimajoneesi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • kevätkäärylelehtiä
  • 8–12 scampinpyrstöä
  • 2 porkkanaa
  • 1 purjo
  • 2 kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • soijaa
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • rypsiöljyä friteeraukseen

Valmistusohje

Kuori ja pilko porkkanat julienneiksi eli tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Huuhtele ja leikkaa purjo renkaiksi. Hienonna kevät -ja valkosipulit. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja mausta oman maun mukaan soijalla, suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Laita kaikkiin kääryleisiin täytettä siten, että jokaiseen tulee yksi scampinpyrstö. Kääri pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuumenna rypsiöljy kattilassa noin 160 asteiseksi ja friteeraa kääryleet kullanruskeiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Kevätkääryleet