Parmankinkku-melonisalaatti sinihomejuustolla
Tämä salaatti sopii hyvin alkupalaksi. Voit myös kaksinkertaistaa annoksen ja tarjota salaatin lounaaksi tai iltapalaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- ½ hunajameloni
- 1 varsiselleri
- 50 g sinihomejuustoa
- 4 viipaletta parmankinkkua
- 250 g salaattisekoitusta
- 12 kirsikkatomaattia
- 20 saksanpähkinää
- 24 mustaa oliivia
Kastike
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1½ rkl rakuunaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita suola ja viinietikka. Vatkaa joukkoon öljy, ensin tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana.
2. Kuutioi meloni tai ota siitä meloniraudalla palloja. Viipaloi selleri. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle ja pane päälle selleriviipaleet. Muotoile kinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja asettele salaatin päälle. Ripottele pinnalle saksanpähkinät ja viimeistele melonipalloilla. Halkaise kirsikkatomaatit ja koristele annokset tomaatinpuolikkailla ja oliiveilla.
3. Murenna sinihomejuusto ja ripottele salaatin päälle. Pirskottele pinnalle kastiketta juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku