Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parmankinkku-melonisalaatti sinihomejuustolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä salaatti sopii hyvin alkupalaksi. Voit myös kaksinkertaistaa annoksen ja tarjota salaatin lounaaksi tai iltapalaksi.

4 annosta

  • ½ hunajameloni
  • 1 varsiselleri
  • 50 g sinihomejuustoa
  • 4 viipaletta parmankinkkua
  • 250 g salaattisekoitusta
  • 12 kirsikkatomaattia
  • 20 saksanpähkinää
  • 24 mustaa oliivia

Kastike

  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1½ rkl rakuunaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita suola ja viinietikka. Vatkaa joukkoon öljy, ensin tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana.

2. Kuutioi meloni tai ota siitä meloniraudalla palloja. Viipaloi selleri. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle ja pane päälle selleriviipaleet. Muotoile kinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja asettele salaatin päälle. Ripottele pinnalle saksanpähkinät ja viimeistele melonipalloilla. Halkaise kirsikkatomaatit ja koristele annokset tomaatinpuolikkailla ja oliiveilla.

3. Murenna sinihomejuusto ja ripottele salaatin päälle. Pirskottele pinnalle kastiketta juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkusalaatti