Parmankinkkua sinihomejuustolla
Tämä on nopeasti valmistuva alkuruoka. Muutama paperinohut siivu parmankinkkua tarjoillaan salaatinlehtien, melonikuulien ja sinihomejuustomurujen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- ½ paprika
- ½ selleri
- 8 siivua parmankinkkua
- 8 kirsikkatomaattia
- vihreitä salaatinlehtiä
- 40 g sinihomejuustoa
- 1 melonilohko
Kastike
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- halutessasi, 1 tl dijonsinappia
- 5 rkl neutraalia öljyä
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka kulhossa ja vatkaa mukaan sinappi ja öljy.
2. Paloittele selleri ja paprika pienemmiksi paloiksi, halkaise tomaatit ja tee melonista pieniä kuulia palloraudalla, tai kuutioi meloni.
3. Asettele salaatinlehtiä, melonia, vihanneksia ja parmankinkkua kauniisti vadille, murusta sinihomejuusto päälle. Tiputtele viimeiseksi päälle kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku