Kevyet blinit
Tässä ohjeessa blinit tarjoillaan kasviskaviaarin (esim Cavi Art) kera. Kasviskaviaari on merilevästä valmistettu kaviaarin tyyppinen tuote, jota kasvisruokailijat ja kala-allergisetkin voivat nauttia. Kasviskaviaaria on saatavana eri väreissä. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- 1.5 dl kermaviiliä, rasvaa 3,5 %
- 7 g hiivaa
- 1 dl tattarijauhoja
- 0.5 dl rasvatonta maitoa
- 0.25 tl suolaa
- 1 kpl kananmunaa
- 2 rkl rypsiöljyä
Lisäksi
- 100 g salottisipulia
- 1 dl creme fraiche 12 %
- 1 prk (170 g) Cavi-Art merilevävalmistetta
- mustapippuria
Valmistusohje
Lämmitä kevytkermaviili kädenlämpöiseksi ja murusta sekaan hiiva. Vatkaa joukkoon tattarijauhot ja anna kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempään viileässä.
Lisää joukkoon kuuma maito, suola, rypsiöljy (1 rkl), keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista paksuhkot blinit lettu- tai blinipannussa rypsiöljyssä.
Nauti kuumina hienoksi leikatun sipulin, creme fraichen ja Cavi-Artin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa