Kaalilaatikko riisi-rukiista

Reseptistä tulee 5 annosta. Energiapitoisuus: 367 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 2 dl Risella Riisi&Ruis -seosta
  • 800 g kaalia
  • 300 g naudan jauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 2 kpl sipulia
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 7 dl rasvatonta maitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria

Valmistusohje

Keitä riisi-ruis pakkauksen ohjeen mukaan vedessä. Valuta.

Suikaloi kaali ja hauduta sitä hetken aikaa kattilassa kannen alla, niin että se menee kasaan.

Paista jauheliha ja silputtu sipuli pannussa rypsiöljyssä. Mausta hyvin.

Vatkaa muna ja maito hyvin keskenään, mausta suolaripauksella ja valkopippurilla.

Sekoita isossa vuoassa riisi-ruis, kaalisilppu ja jauhelihaseos. Kaada päälle munamaito.

Kypsennä 175-200 asteessa 1-1½ tuntia kaalin kovuudesta riiippuen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.