Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaalilaatikko riisi-rukiista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Reseptistä tulee 5 annosta. Energiapitoisuus: 367 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Ainekset

  • 2 dl Risella Riisi&Ruis -seosta
  • 800 g kaalia
  • 300 g naudan jauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 2 kpl sipulia
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 7 dl rasvatonta maitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria

Valmistusohje

Keitä riisi-ruis pakkauksen ohjeen mukaan vedessä. Valuta.

Suikaloi kaali ja hauduta sitä hetken aikaa kattilassa kannen alla, niin että se menee kasaan.

Paista jauheliha ja silputtu sipuli pannussa rypsiöljyssä. Mausta hyvin.

Vatkaa muna ja maito hyvin keskenään, mausta suolaripauksella ja valkopippurilla.

Sekoita isossa vuoassa riisi-ruis, kaalisilppu ja jauhelihaseos. Kaada päälle munamaito.

Kypsennä 175-200 asteessa 1-1½ tuntia kaalin kovuudesta riiippuen.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalilaatikko