Kaalilaatikko riisi-rukiista
Reseptistä tulee 5 annosta. Energiapitoisuus: 367 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 2 dl Risella Riisi&Ruis -seosta
- 800 g kaalia
- 300 g naudan jauhelihaa, rasvaa 10 %
- 2 kpl sipulia
- 2 tl rypsiöljyä
- 7 dl rasvatonta maitoa
- 2 kpl kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl valkopippuria
Valmistusohje
Keitä riisi-ruis pakkauksen ohjeen mukaan vedessä. Valuta.
Suikaloi kaali ja hauduta sitä hetken aikaa kattilassa kannen alla, niin että se menee kasaan.
Paista jauheliha ja silputtu sipuli pannussa rypsiöljyssä. Mausta hyvin.
Vatkaa muna ja maito hyvin keskenään, mausta suolaripauksella ja valkopippurilla.
Sekoita isossa vuoassa riisi-ruis, kaalisilppu ja jauhelihaseos. Kaada päälle munamaito.
Kypsennä 175-200 asteessa 1-1½ tuntia kaalin kovuudesta riiippuen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku