Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sipuli-anjovislaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kevennetty versio Janssonin kiusauksesta. Saat vahvemman maun, jos käytät kokonaisia anjoviksia ja perkaat ne itse.

4-6 hengelle

  • 3 sipulia siivuina
  • 3/4 kg perunoita
  • kuorittuina ja suikaloituina
  • 1 purkki anjovisfileitä (225 g)
  • pippuria
  • 1 pieni laakerinlehti
  • korppujauhoa
  • 3 dl kahvikermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sipulisiivut pehmeiksi. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa, sipulia ja puolet anjoviksista; pohjalle perunaa, päällimmäiseksi runsaasti sipulia. Koristele pinta lopuilla anjoviksilla, sirottele päälle korppujauhoa ja pippuroi kevyesti.

2. Työnnä laakerinlehti ainesten keskelle, kaada anjovisliemi ja kerma kaiken päälle, niin että se juuri ja juuri yltää ainesten pintaan. Paista uunin keskitasolla 404-50 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Sillilaatikko