Sipuli-anjovislaatikko

Tämä on kevennetty versio Janssonin kiusauksesta. Saat vahvemman maun, jos käytät kokonaisia anjoviksia ja perkaat ne itse.

4-6 hengelle

  • 3 sipulia siivuina
  • 3/4 kg perunoita
  • kuorittuina ja suikaloituina
  • 1 purkki anjovisfileitä (225 g)
  • pippuria
  • 1 pieni laakerinlehti
  • korppujauhoa
  • 3 dl kahvikermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sipulisiivut pehmeiksi. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa, sipulia ja puolet anjoviksista; pohjalle perunaa, päällimmäiseksi runsaasti sipulia. Koristele pinta lopuilla anjoviksilla, sirottele päälle korppujauhoa ja pippuroi kevyesti.

2. Työnnä laakerinlehti ainesten keskelle, kaada anjovisliemi ja kerma kaiken päälle, niin että se juuri ja juuri yltää ainesten pintaan. Paista uunin keskitasolla 404-50 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.