Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Italialainen maalaismunakas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uunimunakas on sellaisenaan valmis ateriakokonaisuus. Uunissa kypsentäminen vie oman aikansa, mutta odotellessa voit vaikka kattaa pöydän kauniisti.

4 annosta

  • 2 dl pastaa, esim. penne rigate
  • 300 g kassleria
  • 1 purjo
  • 250 g parsakaalin nuppuja
  • 1 paprika
  • 2 rkl voita + voita vuoan voiteluun
  • 8 munaa
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä pasta puolikypsäksi runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.

2. Huuhtele, puhdista ja suikaloi purjo. Irrota parsakaalin nuput ja suikaloi paprika. Kuullota kasvikset, pasta ja kasslersuikaleet voissa paistinpannulla. Pane ainekset voideltuun, uuninkestävään vuokaan.

3. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito vuokaan ja kypsennä uunissa 45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Munakas