Italialainen maalaismunakas
Uunimunakas on sellaisenaan valmis ateriakokonaisuus. Uunissa kypsentäminen vie oman aikansa, mutta odotellessa voit vaikka kattaa pöydän kauniisti.
4 annosta
- 2 dl pastaa, esim. penne rigate
- 300 g kassleria
- 1 purjo
- 250 g parsakaalin nuppuja
- 1 paprika
- 2 rkl voita + voita vuoan voiteluun
- 8 munaa
- 5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä pasta puolikypsäksi runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.
2. Huuhtele, puhdista ja suikaloi purjo. Irrota parsakaalin nuput ja suikaloi paprika. Kuullota kasvikset, pasta ja kasslersuikaleet voissa paistinpannulla. Pane ainekset voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
3. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito vuokaan ja kypsennä uunissa 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi