Italialainen maalaismunakas
Uunimunakas on sellaisenaan valmis ateriakokonaisuus. Uunissa kypsentäminen vie oman aikansa, mutta odotellessa voit vaikka kattaa pöydän kauniisti.
4 annosta
- 2 dl pastaa, esim. penne rigate
- 300 g kassleria
- 1 purjo
- 250 g parsakaalin nuppuja
- 1 paprika
- 2 rkl voita + voita vuoan voiteluun
- 8 munaa
- 5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä pasta puolikypsäksi runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.
2. Huuhtele, puhdista ja suikaloi purjo. Irrota parsakaalin nuput ja suikaloi paprika. Kuullota kasvikset, pasta ja kasslersuikaleet voissa paistinpannulla. Pane ainekset voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
3. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito vuokaan ja kypsennä uunissa 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku