Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyt picatta tomaattikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aidossa italialaisessa picatassa on tuhti kaksinkertainen jauho- ja juustoleivitys. Tässä variaatiossa on niukemmin sekä jauhoja että juustoa, mikä keventää ruokaa monen kalorin verran. Tomaattikastikkeessa puolestaan ei ole jauhoja eikä kermaa, vaan tuoretta sipulia ja omenaa!

4 annosta

  • 400 g vähärasvaista sianlihaa ohuina viipaleina
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 100 g voimakkaan makuista juustoa raasteena
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 2 dl chilikastiketta
  • ½ sipuli
  • ½ omena
  • keitettyä riisiä
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Vatkaa muna kevyesti. Sekoita keskenään korppujauhot, juustoraaste, suola ja pippuri. Kääntele lihaviipaleet ensin munassa ja sitten juusto-korppujauhoseoksessa. Lämmitä öljy paistinpannulla ja paista lihaviipaleet kullanruskeiksi molemmin puolin.

2. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Raasta omena raastimen karkealla terällä. Sekoita sipuli ja omena chilikastikkeeseen.

3. Nosta keitetty riisi lautasille. Aseta piccataviipaleet viereen, kaada päälle tomaattikastiketta ja koristele persiljasilpulla.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee