Kevyt picatta tomaattikastikkeen kera

Aidossa italialaisessa picatassa on tuhti kaksinkertainen jauho- ja juustoleivitys. Tässä variaatiossa on niukemmin sekä jauhoja että juustoa, mikä keventää ruokaa monen kalorin verran. Tomaattikastikkeessa puolestaan ei ole jauhoja eikä kermaa, vaan tuoretta sipulia ja omenaa!

4 annosta

  • 400 g vähärasvaista sianlihaa ohuina viipaleina
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 100 g voimakkaan makuista juustoa raasteena
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 2 dl chilikastiketta
  • ½ sipuli
  • ½ omena
  • keitettyä riisiä
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Vatkaa muna kevyesti. Sekoita keskenään korppujauhot, juustoraaste, suola ja pippuri. Kääntele lihaviipaleet ensin munassa ja sitten juusto-korppujauhoseoksessa. Lämmitä öljy paistinpannulla ja paista lihaviipaleet kullanruskeiksi molemmin puolin.

2. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Raasta omena raastimen karkealla terällä. Sekoita sipuli ja omena chilikastikkeeseen.

3. Nosta keitetty riisi lautasille. Aseta piccataviipaleet viereen, kaada päälle tomaattikastiketta ja koristele persiljasilpulla.

Parhaat ruokaohjelmat