Kevyt picatta tomaattikastikkeen kera
Aidossa italialaisessa picatassa on tuhti kaksinkertainen jauho- ja juustoleivitys. Tässä variaatiossa on niukemmin sekä jauhoja että juustoa, mikä keventää ruokaa monen kalorin verran. Tomaattikastikkeessa puolestaan ei ole jauhoja eikä kermaa, vaan tuoretta sipulia ja omenaa!
- Ruokavalio: Laktoositon
4 annosta
- 400 g vähärasvaista sianlihaa ohuina viipaleina
- 3 rkl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- suolaa ja valkopippuria
- 100 g voimakkaan makuista juustoa raasteena
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 2 dl chilikastiketta
- ½ sipuli
- ½ omena
- keitettyä riisiä
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Vatkaa muna kevyesti. Sekoita keskenään korppujauhot, juustoraaste, suola ja pippuri. Kääntele lihaviipaleet ensin munassa ja sitten juusto-korppujauhoseoksessa. Lämmitä öljy paistinpannulla ja paista lihaviipaleet kullanruskeiksi molemmin puolin.
2. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Raasta omena raastimen karkealla terällä. Sekoita sipuli ja omena chilikastikkeeseen.
3. Nosta keitetty riisi lautasille. Aseta piccataviipaleet viereen, kaada päälle tomaattikastiketta ja koristele persiljasilpulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka