Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ryppyperunat grillilihan lisukkeena

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Papas arugadas con mojo rojo on espanjalainen ruoka. Suolamäärä saattaa hirvittää, mutta suola ei imeydy kuoren läpi perunaan, vaan tekee kuoresta mukavan rapean. Ohjeeseen tarvitset pikkuruisia, tasakokoisia perunoita. Kastike on väriltään kirkkaanpunaista ja niin voimakasta, että niskakarvatkin nousevat pystyyn.

4 annosta

  • 25-30 pikkuruista perunaa
  • ½ litraa karkeaa suolaa
  • 6 viipaletta vaaleaa leipää
  • 2 munankeltuaista
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 6 dl ruokaöljyä
  • 20 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl kokonaisia kuminansiemeniä
  • 4 rkl paprikajauhetta
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • 1 rkl kuivattua kirveliä
  • 4 palaa grillilihaa

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja pane viipaleet viinietikkaan likoamaan. Pese perunat huolella. Mittaa kattilaan puolet suolaa ja puolet vettä ja keitä perunat pehmeiksi. Keitä vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa hetki lämpimällä levyllä ilman kantta.

2. Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna kynnet huhmareessa kuminansiementen, paprikajauheen, cayennenpippurin ja kirvelin kanssa. Kaada seos tehosekoittimeen, lisää viinietikassa liotetut leipäviipaleet ja munankeltuaiset ja sekoita tasaiseksi.

3. Lämmitä öljy ja ½ dl vettä kädenlämpöiseksi. Vatkaa öljy leipäseokseen ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen (kuten majoneesia valmistettaessa). Tarjoa perunat ja voimakkaanmakuinen kastike grillatun lihan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä