Sahramijambalaia
Tarjoile ruoan katkaravut kuorineen, tai jos haluat säästää ruokailijoita askartelulta pöydässä, kuori ne valmiiksi. Jambalaia on kaunis klassikko, tässä sahramin kanssa, jota on helppo tehdä myös isolle joukolle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 sipuli silppuna
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 dl riisiä
- 0,5 g sahramia
- 100 g savukinkkusuikaleita
- 100 g salamisuikaleita
- 4 dl kanalientä
- mustapippuria ja timjamia
- 125 vihreitä pakasteherneitä
- tabascoa
- 200 g katkarapuja kuorineen
Valmistusohje
1. Kuullota nopeasti sipulisilppua ja murskattu valkosipulinkynsi öljyssä padassa. Sekoita joukkoon riisi ja sahrami ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.
2. Lisää salami- ja kinkkusuikaleet ja kaada päälle kanaliemi. Mausta mustapippurilla ja timjamilla. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes riisi on kypsää, noin 18 minuuttia.
3. Kääntele joukkoon herneet. Mausta muutamalla tabascotipalla ja lisää katkaravut. Kuumenna varovasti ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku