Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sahramijambalaia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile ruoan katkaravut kuorineen, tai jos haluat säästää ruokailijoita askartelulta pöydässä, kuori ne valmiiksi. Jambalaia on kaunis klassikko, tässä sahramin kanssa, jota on helppo tehdä myös isolle joukolle.

Neljälle

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl riisiä
  • 0,5 g sahramia
  • 100 g savukinkkusuikaleita
  • 100 g salamisuikaleita
  • 4 dl kanalientä
  • mustapippuria ja timjamia
  • 125 vihreitä pakasteherneitä
  • tabascoa
  • 200 g katkarapuja kuorineen

Valmistusohje

1. Kuullota nopeasti sipulisilppua ja murskattu valkosipulinkynsi öljyssä padassa. Sekoita joukkoon riisi ja sahrami ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.

2. Lisää salami- ja kinkkusuikaleet ja kaada päälle kanaliemi. Mausta mustapippurilla ja timjamilla. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes riisi on kypsää, noin 18 minuuttia.

3. Kääntele joukkoon herneet. Mausta muutamalla tabascotipalla ja lisää katkaravut. Kuumenna varovasti ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Paella