Kanaa intialaisessa kermakastikkeessa

Tämän ruokalajin alkuperäisnimi murgh makhani tarkoittaa samettikanaa. Valmista ruoka valmiiksi grillatusta kanasta, tai jos sinulla on yli jäänyttä tandoorikanaa. Keitetty riisi maistuu hyvältä vierellä.

Neljälle

  • 1 valmiiksi kypsennetty broileri
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • ½ dl vettä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 125 g voita
  • 145 g tomaattipyreetä
  • 50 g pistaasipähkinöitä
  • 50 g manteleita
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Tomaattitahna: Kuori pistaasit ja murskaa/rouhi ne sekä mantelit karkeasti. Sulata voi, lisää tomaattipyree ja keitä kokoon 5-6 minuuttia samalla sekoittaen. Lisää manteli- ja pistaasirouhe.

2. Irrota broilerista lihat, paloittele pienemmiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää pannuun 4 rkl tomaattitahnaa sekä kerma ja vesi. Keitä kokoon 2-3 minuuttia.

3. Lisää kanat ja anna porista hiljaa n. 5 minuuttia tai kunnes kana on täysin lämmennyt. Mausta suolalla. Koristele hienonnetulla, tuoreella korianterilla. Tarjoile riisin kanssa.

4. Vinkki: Tomaattitahna säilyy useita viikkoja jääkaapissa kannellisessa purkissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.