Kanaa intialaisessa kermakastikkeessa
Tämän ruokalajin alkuperäisnimi murgh makhani tarkoittaa samettikanaa. Valmista ruoka valmiiksi grillatusta kanasta, tai jos sinulla on yli jäänyttä tandoorikanaa. Keitetty riisi maistuu hyvältä vierellä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 valmiiksi kypsennetty broileri
- 3 rkl ruokaöljyä
- ½ dl vettä
- 1 dl kuohukermaa
- 125 g voita
- 145 g tomaattipyreetä
- 50 g pistaasipähkinöitä
- 50 g manteleita
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Tomaattitahna: Kuori pistaasit ja murskaa/rouhi ne sekä mantelit karkeasti. Sulata voi, lisää tomaattipyree ja keitä kokoon 5-6 minuuttia samalla sekoittaen. Lisää manteli- ja pistaasirouhe.
2. Irrota broilerista lihat, paloittele pienemmiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää pannuun 4 rkl tomaattitahnaa sekä kerma ja vesi. Keitä kokoon 2-3 minuuttia.
3. Lisää kanat ja anna porista hiljaa n. 5 minuuttia tai kunnes kana on täysin lämmennyt. Mausta suolalla. Koristele hienonnetulla, tuoreella korianterilla. Tarjoile riisin kanssa.
4. Vinkki: Tomaattitahna säilyy useita viikkoja jääkaapissa kannellisessa purkissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku