Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan kera
Linssejä voi varioida monella, jännittävällä tavalla. Tässä on yksinkertainen alkupalasalaatti, joka myös sopii pääruoaksi jos ainesmäärän tuplaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 100 g vihreitä linssejä
- 1 pieni keltasipuli
- 1 mausteneilikka
- 4 endiiviä
- 1 punainen paprika
- ½ rkl oliiviöljyä
- ½ maustemitta kidesokeria
- ½ sitruunan kuori
- 6 cl kuivaa vermuttia
- 1 persiljanippu
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
1. Kuori sipuli ja pistä mausteneilikka siihen. Huuhdo linssit hyvin ja keitä ne n. 3 dl vettä yhdessä sipulin kanssa n. 25 minuuttia. Huuhdo, kuivaa ja puhdista vihannekset. Leikkaa jokainen endiivi 4 palaksi pituussuuntaan. Kuutioi paprika, pese sitruuna ja raasta uloin kerros hienosti. Hienonna persilja karkeasti.
2. Kuumenna ½ rkl öljyä padassa ja ruskista paprika ja endiivit kevyesti. Lisää sokeri ja raastettu sitruunankuori, anna seoksen karamellisoitua kevyesti. Lisää vermutti ja anna kiehahtaa, laita päälle kansi ja anna olla liedellä miedolla lämmöllä kunnes endiivit ovat täysin pehmenneet, n. 10 minuuttia. Lisää hieman vettä jos seos kiehuu.
3. Valuta linssit ja jaa ne neljälle lautaselle. Asettele endiivit ja paprikat keskelle, ripottele päälle persiljaa. Mausta viinietikka suolalla ja vastajauhetulla pippurilla, lisää öljy ja kaada kastike linsseille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka