Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Linssejä voi varioida monella, jännittävällä tavalla. Tässä on yksinkertainen alkupalasalaatti, joka myös sopii pääruoaksi jos ainesmäärän tuplaa.

Neljälle

  • 100 g vihreitä linssejä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 mausteneilikka
  • 4 endiiviä
  • 1 punainen paprika
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ maustemitta kidesokeria
  • ½ sitruunan kuori
  • 6 cl kuivaa vermuttia
  • 1 persiljanippu
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja pistä mausteneilikka siihen. Huuhdo linssit hyvin ja keitä ne n. 3 dl vettä yhdessä sipulin kanssa n. 25 minuuttia. Huuhdo, kuivaa ja puhdista vihannekset. Leikkaa jokainen endiivi 4 palaksi pituussuuntaan. Kuutioi paprika, pese sitruuna ja raasta uloin kerros hienosti. Hienonna persilja karkeasti.

2. Kuumenna ½ rkl öljyä padassa ja ruskista paprika ja endiivit kevyesti. Lisää sokeri ja raastettu sitruunankuori, anna seoksen karamellisoitua kevyesti. Lisää vermutti ja anna kiehahtaa, laita päälle kansi ja anna olla liedellä miedolla lämmöllä kunnes endiivit ovat täysin pehmenneet, n. 10 minuuttia. Lisää hieman vettä jos seos kiehuu.

3. Valuta linssit ja jaa ne neljälle lautaselle. Asettele endiivit ja paprikat keskelle, ripottele päälle persiljaa. Mausta viinietikka suolalla ja vastajauhetulla pippurilla, lisää öljy ja kaada kastike linsseille.

Tuoreimmat aiheesta

Linssisalaatti