Kinkku-pekonikiusaus
Julkaistu
Kinkku-pekonikiusaus sopii niin arkeen kuin juhlaan. Annos maistuu takuulla koko perheelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 1 kg perunoita
- 250 g palvikinkkua suikaleina
- 100 g pekonia
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 dl kermaa
- 3 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- mustapippuria
- rakuunaa
Valmistusohje
Kuori ja suikaloi perunat. Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi pannulla ja lisää lopuksi hienonnettu sipuli joukkoon ja anna paistua hetki. Yhdistä perunasuikaleet, pekoni, sipuli, kinkku sekä mausteet ja sekoita hyvin. Kaada uunivuokaan ja lisää kerma-maitoseos. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunnin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka