Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kinkku-pekonikiusaus

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kinkku-pekonikiusaus sopii niin arkeen kuin juhlaan. Annos maistuu takuulla koko perheelle.

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • 250 g palvikinkkua suikaleina
  • 100 g pekonia
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 dl kermaa
  • 3 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • rakuunaa

Valmistusohje

Kuori ja suikaloi perunat. Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi pannulla ja lisää lopuksi hienonnettu sipuli joukkoon ja anna paistua hetki. Yhdistä perunasuikaleet, pekoni, sipuli, kinkku sekä mausteet ja sekoita hyvin. Kaada uunivuokaan ja lisää kerma-maitoseos. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunnin ajan.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkua