Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Viinimarinoitua kesäkinkkua

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Riimisuolattu kinkku tuntuu ehkä hieman raikkaammalta kuin purkkikinkku.

Neljälle

  • 1 purkkikinkku tai 600 g riimisuolattua
  • 2-3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 300 g herkkusieniä, ohuina viipaleina
  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl viiniä marinadista
  • hieman soijaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi kinkku, laita vadille, kaada päälle viini. Anna vetäytyä muutama tunti. Kaada viini pois, mutta säästä se.

2. Paista sienet margariinissa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja viiniä marinadista. Mausta, keitä hiljalleen vähintään 10 minuuttia ja mausta soijalla.

3. Kaada muhennos kinkkuviipaleille.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkua