Viinimarinoitua kesäkinkkua
Julkaistu
Riimisuolattu kinkku tuntuu ehkä hieman raikkaammalta kuin purkkikinkku.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 purkkikinkku tai 600 g riimisuolattua
- 2-3 dl kuivaa valkoviiniä
- 300 g herkkusieniä, ohuina viipaleina
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl viiniä marinadista
- hieman soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi kinkku, laita vadille, kaada päälle viini. Anna vetäytyä muutama tunti. Kaada viini pois, mutta säästä se.
2. Paista sienet margariinissa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja viiniä marinadista. Mausta, keitä hiljalleen vähintään 10 minuuttia ja mausta soijalla.
3. Kaada muhennos kinkkuviipaleille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka