Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lihapyörykät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Seuraavaksi suosituin laji kinkun jälkeen joulupöydässä ovat lihapullat. Ainakin jos kysyt lapsilta.

Neljälle

  • 250 g sikajauhelihaa
  • 250 g nautajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 muna
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 maustemitta inkiväärijauhetta
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja silppua puolet sipulista, kuullota silppu voissa pannulla. Sekoita keskenään jauhelihat ja sipulisilppu. Raasta toinen sipulinpuolikas ja sekoita se murekeseokseen yhdessä munan, kerman, suolan pippurin ja inkiväärin kanssa.

2. Pyörittele sopivankokoisia palleroita kostutetuin käsin. Pane pyörykät vedellä huuhdellulle vadille ja vati jääkaappiin 15-20 minuutiksi.

3. Paista lihapullat erissä pannulla voissa, kunnes ne ovat tasaisen, kauniin ruskeita.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat