Lihapyörykät
Seuraavaksi suosituin laji kinkun jälkeen joulupöydässä ovat lihapullat. Ainakin jos kysyt lapsilta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 250 g sikajauhelihaa
- 250 g nautajauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 muna
- 1 dl kahvikermaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 1 maustemitta inkiväärijauhetta
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuori sipuli ja silppua puolet sipulista, kuullota silppu voissa pannulla. Sekoita keskenään jauhelihat ja sipulisilppu. Raasta toinen sipulinpuolikas ja sekoita se murekeseokseen yhdessä munan, kerman, suolan pippurin ja inkiväärin kanssa.
2. Pyörittele sopivankokoisia palleroita kostutetuin käsin. Pane pyörykät vedellä huuhdellulle vadille ja vati jääkaappiin 15-20 minuutiksi.
3. Paista lihapullat erissä pannulla voissa, kunnes ne ovat tasaisen, kauniin ruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti