Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kinkkupatee oliiveilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helposti ja tehokkaasti valmistettavaa. Valmistele päivää ennen tarjoilua ja tarjoile monille. Hillotut suppilovahverot murtavat hienosti pateen makua.

Kymmenelle

  • 1 kg sianjauhelihaa, tai puolet vasikanjauhelihaa
  • 1 pkt pekonia, suikaleina
  • 6 katajanmarjaa, murskattuina
  • 6 mustapippuria, murskattuina
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 cl konjakkia
  • 1 tl nelimaustetta
  • 1 maustemitta timjamia
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 25 oliiveja pimentotäytteellä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sekoita jauheliha huolellisesti kaiken muun paitsi oliivien kanssa. Laita kylmään puoleksi tunniksi.

3. Täytä voideltu, pitkulainen uunivuoka taikinalla, laita väliin oliiveja.

4. Paista vesihauteessa uunin alatasolla reilu tunti.

5. Kaada pois vuokaan muodostunut neste, anna pateen jäähtyä vuoassaan jääkaapissa yön yli.

Tuoreimmat aiheesta

Patee