Kinkkupatee oliiveilla
Julkaistu
Helposti ja tehokkaasti valmistettavaa. Valmistele päivää ennen tarjoilua ja tarjoile monille. Hillotut suppilovahverot murtavat hienosti pateen makua.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kymmenelle
- 1 kg sianjauhelihaa, tai puolet vasikanjauhelihaa
- 1 pkt pekonia, suikaleina
- 6 katajanmarjaa, murskattuina
- 6 mustapippuria, murskattuina
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 5 cl konjakkia
- 1 tl nelimaustetta
- 1 maustemitta timjamia
- 2 kananmunaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 25 oliiveja pimentotäytteellä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita jauheliha huolellisesti kaiken muun paitsi oliivien kanssa. Laita kylmään puoleksi tunniksi.
3. Täytä voideltu, pitkulainen uunivuoka taikinalla, laita väliin oliiveja.
4. Paista vesihauteessa uunin alatasolla reilu tunti.
5. Kaada pois vuokaan muodostunut neste, anna pateen jäähtyä vuoassaan jääkaapissa yön yli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"