Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kirsikkatomaatti-pecorinospaghetti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raasta spaghetin pinnalle hieman juustoa juuri ennen tarjoilua.

4 hengelle

  • 450 g spaghettia
  • suolaa
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 25 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • nippu tuoreita basilikanlehtiä
  • vastaraastettua pecorinojuustoa

Valmistusohje

- Laita spaghetti kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Sekoita silloin tällöin etteivät nauhat tartu toisiinsa.

- Kuumenna öljy kattilassa, ruskista valkosipuli kevyesti.

- Lisää tomaatit ja kypsennä, kunnes ne ovat pehmeitä. Mausta suolalla.

- Noin kaksi minuuttia ennen kuin pasta on al-dente, valuta se ja ota noin 2½ - 3 dl keitinvettä talteen.

- Lisää spaghetti ja keitinvedet kastikekattilaan. Laita levy nollalle.

- Lisää revityt basilikanlehdet joukkoon ja keitä ruokaa puolisen minuuttia.

- Ripottele reilusti pecorinoraastetta, sekoita hyvin. Ripsottele joukkoon vielä öljyä.

- Siirrä ruoka tarjoiluastiaan. Raasta pinnalle hieman juustoa ja tarjoile välittömästi.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispasta