Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Miilunpolttajan spaghetti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lisää kunkin annoksen päälle yksi keltuainen ennen tarjoilua. Rouhi vielä mustapippuria päälle!

4 hengelle

  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä, litistettynä
  • 400 g spaghettia
  • 100 g pekonia, kuutioituna
  • 4 munaa
  • 240 ml maitoa
  • 1½ dl raastettua pecorino-juustoa
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

- Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä.

- Kuumenna kattilassa 2 rkl öljyä, lisää valkosipuli ja pekonikuutiot ja kypsytä muutama minuutti.

- Poista valkosipuli kun se on kullanruskeaa ja vähennä lieden lämpöä.

- Laita maito, juusto, suola ja reilusti mustapippuria kulhoon.

- Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset toisistaan, varo rikkomasta keltuaisia.

- Lisää valkuaiset maitojuusto-seokseen ja sekoita hyvin.

- Laita keitetty spaghetti kattilaan pekonien joukkoon ja poista kattila levyltä. Kaada maitoseos joukkoon ja sekoita minuutin verran. Spaghetin lämpö kypsentää munan ja sakeuttaa kastikkeen.

- Aseta annokset lautaselle ja lisää kunkin annoksen päälle yksi keltuainen. Rouhi vielä mustapippuria päälle ja tarjoile välittömästi.

Tuoreimmat aiheesta

Pasta carbonara