Miilunpolttajan spaghetti
Lisää kunkin annoksen päälle yksi keltuainen ennen tarjoilua. Rouhi vielä mustapippuria päälle!
4 hengelle
- 2 rkl neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä, litistettynä
- 400 g spaghettia
- 100 g pekonia, kuutioituna
- 4 munaa
- 240 ml maitoa
- 1½ dl raastettua pecorino-juustoa
- mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
- Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä.
- Kuumenna kattilassa 2 rkl öljyä, lisää valkosipuli ja pekonikuutiot ja kypsytä muutama minuutti.
- Poista valkosipuli kun se on kullanruskeaa ja vähennä lieden lämpöä.
- Laita maito, juusto, suola ja reilusti mustapippuria kulhoon.
- Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset toisistaan, varo rikkomasta keltuaisia.
- Lisää valkuaiset maitojuusto-seokseen ja sekoita hyvin.
- Laita keitetty spaghetti kattilaan pekonien joukkoon ja poista kattila levyltä. Kaada maitoseos joukkoon ja sekoita minuutin verran. Spaghetin lämpö kypsentää munan ja sakeuttaa kastikkeen.
- Aseta annokset lautaselle ja lisää kunkin annoksen päälle yksi keltuainen. Rouhi vielä mustapippuria päälle ja tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti