Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gratinoitu kukkakaali paistetun läskin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Saman ohjeen mukaisesti voit valmistaa myös parsakaalia, ruusukaalia ja muita hyviä kaalisukulaisia.

Neljälle

  • 500 g kukkakaalin kukintoja
  • 500 g suolattua siansivua

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl keitinlientä
  • 3 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Ryöppää kukkakaalin kukinnot vähässä, miedosti suolatussa vedessä. Valuta ne ja säästä keitinvesi. Siirrä kukkakaali uunivuokaan.

2. Kastike: Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, ohenna keitinliemellä ja maidolla, kiehuta hiljaa 5 minuuttia. Mausta. Ota kattila liedeltä ja sekoita kastikkeeseen juustoraaste.

3. Kaada kastike kukkakaalien päälle ja gratinoi uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Viipaloi läski, paista se rapeaksi ja ripottele gratiinin päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Lihagratiini