Gratinoitu kukkakaali paistetun läskin kera
Saman ohjeen mukaisesti voit valmistaa myös parsakaalia, ruusukaalia ja muita hyviä kaalisukulaisia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g kukkakaalin kukintoja
- 500 g suolattua siansivua
Kastike
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 2 dl keitinlientä
- 3 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Ryöppää kukkakaalin kukinnot vähässä, miedosti suolatussa vedessä. Valuta ne ja säästä keitinvesi. Siirrä kukkakaali uunivuokaan.
2. Kastike: Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, ohenna keitinliemellä ja maidolla, kiehuta hiljaa 5 minuuttia. Mausta. Ota kattila liedeltä ja sekoita kastikkeeseen juustoraaste.
3. Kaada kastike kukkakaalien päälle ja gratinoi uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Viipaloi läski, paista se rapeaksi ja ripottele gratiinin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti