Pistaasi-ricottapasta Antonio-Terese
Ripottele herkullisen annoksen päälle parmesaania ja persiljasilppua.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 225 g parmesaanijuustoa, hienoksi raastettuna, plus ylimääräistä ripotteluun
- 115 ml maitoa
- 1 rkl suolatonta voita
- 360 g tuoretta pastaa
- 4 rkl neitsytoliiviöljyä
- 3 rkl ruusuvettä
- 115 g pistaasipähkinöitä, rouhittuna
- 100 g ricotta-juustoa
- hyppysellinen sahramia
- nippu liuskalehtistä persiljaa, pilkottuna
- suolaa
Valmistusohje
- Yhdistä parmesaani, maito ja voi teräskulhossa.
- Aseta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä.
- Sekoita, kunnes seos on kermamainen ja tasainen, laita sivummalle odottamaan.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Muista sekoittaa, ettei pasta takerru.
- Kun pasta on kypsymässä (muista, että tuorepasta valmistuu nopeasti), laita öljy ja ruusuvesi kastikekattilaan, pidä pienellä lämmöllä.
- Lisää pistaasit, ricotta, sahrami. Sekoita hyvin.
- Valuta pasta pari minuuttia ennen al dente –vaihetta. Säilytä osa keitinvedestä.
- Lisää pasta ja keitinvesi kastikkeen joukkoon. Sekoita kunnolla.
- Lisää parmesaanikerma ja suola. Sekoita.
- Ripottele päälle parmesaania ja persiljasilppua.
- Tarjoile välittömästi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti