Joulukinkku-empanadas
Hävikkiruokaa joulukinkusta! Kinkku-empanadas on kuin vanhanajan lihapiirakka uusin maustein. Kuuma lihapiiras lämmittää miellyttävästi pimeänä ja kylmänä talvi-iltana, vinkkaa Happy Farmer -ravintolan keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen.
Kinkkutäyte
- 25 g vehnäjauho
- 25 g voi
- 0,5 kpl sipuli
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 2 cm tuoretta chiliä
- 0,5 rkl juustokuminaa, jauhettuna
- 0,5 rkl korianterinsiementä, jauhettuna
- 2 dl lihaliemi
- 300 g kypsä kinkku, pieneksi kuutioituna
- 1 pnt korianteria
- suolaa
- mustapippuria
Empanada-taikina
- 300 g jauho
- 75 g voi
- 10 g sokeri
- 1,5 tl suola
- 110 g vesi
- 1 kpl kananmuna
Valmistusohje
Joulukinkku-empanadas valmistuu näin:
Kinkkutäyte:
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Ruskista. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää sipulit sekä hienonnettu chili. Pyörittele hetki kattilassa. Varo polttamasta jauhoja. Lisää mausteet ja anna kevyesti paahtua. Lisää lihaliemi pienissä erissä koko ajan sekoittaen siten, että saat paksun kastikkeen. Keittele kastiketta n. 10min sekoitellen. Lisää kinkut ja hienonnettu korianteri.
Taikina:
Sekoita jauhot ja hieman pehmennyt voi yleiskoneessa pilkkomisterällä. Lisää suola, vesi ja kanamuna. Sekoita kunnes muodostuu palloksi. Sekoita sykäyksittäin, kunnes taikina muodostaa sitkoa siten, ettei se tartu sormiin (Voit sekoittaa taikinan myös käsin tai yleiskoneelle, mutta vaivaa taikinaa tällöin n. 10min sitkon saamiseksi). Peitä taikina ja jätä jääkaappiin asettumaan n. tunniksi.
Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa n. 12 palaan. Pyöritä palloksi ja kauli ohuiksi pyöreiksi kiekoiksi (n. 12cm halkaisijaltaan). Käytä hieman jauhoja tarvittaessa avuksi. Aseta runsas ruokalusikallinen täytettä keskelle, taita taikina täytteen yli ja painele tiiviisti kiinni vaikkapa haarukkaa apuna käyttäen. Voitele munalla ja paista 200 asteessa kiertoilmauunissa n. 10min tai kunnes kullanruskeita. Dippaa mieleiseesi majoneesiin ja nauti.
Resepti: Jussi Kuuluvainen, keittiöpäällikkö, Happy Farmer
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan