Kissankielipikkuleivät
Julkaistu
Taikinasta pursotetaan raitoja, jotka uunissa leviävät kissankieliksi.
4 hengelle
- 100 g suolatonta voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g tomusokeria
- 4 munanvalkuaista
- 1 kokonainen kananmuna
- 100 g jauhoja
Tee näin
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sekoita kulhossa voi, vaniljasokeri, ja tomusokeri.
- Lisää munanvalkuaiset varovasti ja sitten kokonainen muna. Sekoita hyvin, kunnes seos on kuohkeaa.
- Laita taikina pursottimeen ja tee noin 6 cm pituisia raitoja voidellulle astialle. Raidat kasvavat ja leviävät uunissa "kissankieliksi". Paista noin 6 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat kullanruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"