Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Klassinen hampurilainen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassinen hampurilainen on aina yhtä suosittua tarjoiltavaa. Jos valmistat sen itse, saat ihanan mehukkaan jauhelihapihvin, sitten tarvitset vain mukavia lisukkeita.

Neljälle

  • 600 g naudanjauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • jauhettua musta- ja valkopippuria
  • öljyä grillaukseen tai paistamiseen

Tarjoiluun

  • lohkoperunoita
  • 4 hampurilaissämpylää
  • ½ jäävuorisalaatin kerä

Hampurilaiskastike

  • 2 viipaloitua säilykekurkkua
  • 2 hienonnettua keltasipulia, yksi raakana ja yksi paistettuna
  • sinappia ja ketsuppia

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha ja suola. Suola pitää lihan kasassa, niin että pihvit pysyvät ehjinä grillatessa.

2. Muotoile neljä isoa pihviä. Penslaa ne öljyllä ja mausta pippureilla.

3. Grillaa pihvejä harmaalla hiilloksella 5-7 minuuttia molemmin puolin, tai paista paistinpannussa yhtä pitkään. Tarjoile lisukkeiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen