Klassinen hampurilainen

Klassinen hampurilainen on aina yhtä suosittua tarjoiltavaa. Jos valmistat sen itse, saat ihanan mehukkaan jauhelihapihvin, sitten tarvitset vain mukavia lisukkeita.

Neljälle

  • 600 g naudanjauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • jauhettua musta- ja valkopippuria
  • öljyä grillaukseen tai paistamiseen

Tarjoiluun

  • lohkoperunoita
  • 4 hampurilaissämpylää
  • ½ jäävuorisalaatin kerä

Hampurilaiskastike

  • 2 viipaloitua säilykekurkkua
  • 2 hienonnettua keltasipulia, yksi raakana ja yksi paistettuna
  • sinappia ja ketsuppia

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha ja suola. Suola pitää lihan kasassa, niin että pihvit pysyvät ehjinä grillatessa.

2. Muotoile neljä isoa pihviä. Penslaa ne öljyllä ja mausta pippureilla.

3. Grillaa pihvejä harmaalla hiilloksella 5-7 minuuttia molemmin puolin, tai paista paistinpannussa yhtä pitkään. Tarjoile lisukkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!