Klassinen hampurilainen
Klassinen hampurilainen on aina yhtä suosittua tarjoiltavaa. Jos valmistat sen itse, saat ihanan mehukkaan jauhelihapihvin, sitten tarvitset vain mukavia lisukkeita.
Neljälle
- 600 g naudanjauhelihaa
- ½ tl suolaa
- jauhettua musta- ja valkopippuria
- öljyä grillaukseen tai paistamiseen
Tarjoiluun
- lohkoperunoita
- 4 hampurilaissämpylää
- ½ jäävuorisalaatin kerä
Hampurilaiskastike
- 2 viipaloitua säilykekurkkua
- 2 hienonnettua keltasipulia, yksi raakana ja yksi paistettuna
- sinappia ja ketsuppia
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha ja suola. Suola pitää lihan kasassa, niin että pihvit pysyvät ehjinä grillatessa.
2. Muotoile neljä isoa pihviä. Penslaa ne öljyllä ja mausta pippureilla.
3. Grillaa pihvejä harmaalla hiilloksella 5-7 minuuttia molemmin puolin, tai paista paistinpannussa yhtä pitkään. Tarjoile lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"