Grillatut hampurilaiset
Mitä olisi grillikesä ilman itse tehtyjä hampurilaisia?
Neljälle
- 400 g naudan jauhelihaa
- ½-1 tl suolaa, mustapippuria
- 4 hampurilaissämpylää
- raakoja ja paistettuja sipulirenkaita
- suikaloitua jäävuorisalaattia
- ohuita tomaattiviipaleita
- kurkkuviipaleita
- säilykekurkkua
- kurkkurelissiä
- amerikkalaista hampurilaiskastiketta
- vapaavalintaista majoneesia
- sinappia ja ketsuppia
Kastike
- ½ dl kermaviiliä
- ½ dl majoneesia
- ½ dl chilikastiketta
- 3 rkl kurkkurelissiä
Valmistusohje
1. Sekoita kastikkeen ainekset, laita kylmään. Muotoile jauhelihasta neljä n. 1-1 ½ cm paksuista pihviä, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Grillaa pihvit hiiligrillillä tai grillipannulla n. 3 minuuttia molemmin puolin. Kun lihaneste alkaa tihkua pinnalle, pihvit ovat vaaleanpunaisia sisältä. Jos haluat ne läpikypsiksi, grillaa silloin vielä hetki.
3. Tarjoile hampurilaissämpylöiden kera jokaiselle. Laita lisukkeet esille, niin että jokainen voi koota oman hampurilaisensa maun mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa