Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillatut hampurilaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mitä olisi grillikesä ilman itse tehtyjä hampurilaisia?

Neljälle

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ½-1 tl suolaa, mustapippuria
  • 4 hampurilaissämpylää
  • raakoja ja paistettuja sipulirenkaita
  • suikaloitua jäävuorisalaattia
  • ohuita tomaattiviipaleita
  • kurkkuviipaleita
  • säilykekurkkua
  • kurkkurelissiä
  • amerikkalaista hampurilaiskastiketta
  • vapaavalintaista majoneesia
  • sinappia ja ketsuppia

Kastike

  • ½ dl kermaviiliä
  • ½ dl majoneesia
  • ½ dl chilikastiketta
  • 3 rkl kurkkurelissiä

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset, laita kylmään. Muotoile jauhelihasta neljä n. 1-1 ½ cm paksuista pihviä, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Grillaa pihvit hiiligrillillä tai grillipannulla n. 3 minuuttia molemmin puolin. Kun lihaneste alkaa tihkua pinnalle, pihvit ovat vaaleanpunaisia sisältä. Jos haluat ne läpikypsiksi, grillaa silloin vielä hetki.

3. Tarjoile hampurilaissämpylöiden kera jokaiselle. Laita lisukkeet esille, niin että jokainen voi koota oman hampurilaisensa maun mukaan.

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen