Linssipyree

Erilaiset palkokasvit ovat tärkeä osa kreetalaista keittiötä, ja monia muita välimerenkeittiöitä. Linssipyreetä tai favaa voi tarjoilla alkuruokana punasipulin, mustien oliivien, tomaattien ja leivän kera. Sose sopii hyvin myös lisäkkeeksi tai seisovaan pöytään.

Neljälle

  • 3 dl punaisia linssejä
  • 7 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 sitruunan mehu

Tarjoiluun

  • oliiviöljyä
  • punasipulia
  • mustia oliiveja
  • tomaattia
  • persiljaa
  • leipää

Valmistusohje

1. Huuhdo linssit ja laita ne kattilaan. Lisää vesi ja suola, kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto. Anna kiehua hiljalleen kannen alla tunnin ajan.

2. Kaada pois ylimääräinen vesi ja soseuta linssit. Lisää puristettu valkosipuli, sitruunamehu ja oliiviöljy.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.