Linssipyree
Erilaiset palkokasvit ovat tärkeä osa kreetalaista keittiötä, ja monia muita välimerenkeittiöitä. Linssipyreetä tai favaa voi tarjoilla alkuruokana punasipulin, mustien oliivien, tomaattien ja leivän kera. Sose sopii hyvin myös lisäkkeeksi tai seisovaan pöytään.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 dl punaisia linssejä
- 7 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 sitruunan mehu
Tarjoiluun
- oliiviöljyä
- punasipulia
- mustia oliiveja
- tomaattia
- persiljaa
- leipää
Valmistusohje
1. Huuhdo linssit ja laita ne kattilaan. Lisää vesi ja suola, kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto. Anna kiehua hiljalleen kannen alla tunnin ajan.
2. Kaada pois ylimääräinen vesi ja soseuta linssit. Lisää puristettu valkosipuli, sitruunamehu ja oliiviöljy.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa