Erilaiset palkokasvit ovat tärkeä osa kreetalaista keittiötä, ja monia muita välimerenkeittiöitä. Linssipyreetä tai favaa voi tarjoilla alkuruokana punasipulin, mustien oliivien, tomaattien ja leivän kera. Sose sopii hyvin myös lisäkkeeksi tai seisovaan pöytään.

Neljälle

  • 3 dl punaisia linssejä
  • 7 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 sitruunan mehu

Tarjoiluun

  • oliiviöljyä
  • punasipulia
  • mustia oliiveja
  • tomaattia
  • persiljaa
  • leipää

Valmistusohje

1. Huuhdo linssit ja laita ne kattilaan. Lisää vesi ja suola, kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto. Anna kiehua hiljalleen kannen alla tunnin ajan.

2. Kaada pois ylimääräinen vesi ja soseuta linssit. Lisää puristettu valkosipuli, sitruunamehu ja oliiviöljy.

Tuoreimmat aiheesta

Linssisalaatti