Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tapenade anjoviksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tapenade, joka tarkoittaa kapriksia, on kotoisin Provencesta Etelä-Ranskasta. Tapenadea voi käyttää dippikastikkeena, leivän päällä tai täytteenä esim. kalaruoissa.

Neljälle

  • 300 g kivettömiä mustia oliiveja
  • 50 g anjovisfileitä (pieni prk)
  • 1 rkl kapriksia
  • 10 tuoretta basilikalehteä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Sekoita oliivit, anjovikset, kaprikset ja basilika tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

2. Lisää öljy ohuena norona samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos tehosekoittimesta.

3. Purista mukaan valkosipuli, sekoita.

Tuoreimmat aiheesta

Tahnat