Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Klassiset lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä noutopöydän suosikkiruoka sopii myös joulupöytään! Lihapullat voit valmistaa hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät pakastimessa jopa kolme kuukautta.

4 annosta

  • 500 g sika-nauta jauhelihaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 3/4 dl kermaa
  • 3/4 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 rkl hienonnettua sipulia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot kermamaitoon ja anna turvota noin 15 minuuttia. Lisää muna, mausteet ja sipuli. Lisää jauheliha ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.

2. Huuhtele leikkuulauta vedellä ja muotoile jauhelihataikinasta kahdella lusikalla tai puhtailla, kostutetuilla käsillä sopivan kokoisia lihapullia. Paista ensin koepulla ja tarkista maku.

3. Sulata paistinpannulla voita. Paista lihapullia ensin kuumalla pannulla niin että ne ruskistuvat. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä noin neljä minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat