Klassiset lihapullat
Tämä noutopöydän suosikkiruoka sopii myös joulupöytään! Lihapullat voit valmistaa hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät pakastimessa jopa kolme kuukautta.
4 annosta
- 500 g sika-nauta jauhelihaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 3/4 dl kermaa
- 3/4 dl maitoa
- 1 muna
- 1 rkl hienonnettua sipulia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita korppujauhot kermamaitoon ja anna turvota noin 15 minuuttia. Lisää muna, mausteet ja sipuli. Lisää jauheliha ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.
2. Huuhtele leikkuulauta vedellä ja muotoile jauhelihataikinasta kahdella lusikalla tai puhtailla, kostutetuilla käsillä sopivan kokoisia lihapullia. Paista ensin koepulla ja tarkista maku.
3. Sulata paistinpannulla voita. Paista lihapullia ensin kuumalla pannulla niin että ne ruskistuvat. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä noin neljä minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti