Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Laktoosittomat ja gluteenittomat lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun valmistat lihapullia, sinun ei välttämättä tarvitse käyttää maitotuotteita. Vettä voi hyvin käyttää taikinanesteenä, ja korppujauhot – jotka voivat sisältää maitoa – voidaan korvata raastetulla, keitetyllä perunalla.

Neljälle

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ½ keltasipuli lohkoina
  • 2 keskikokoista, keitettyä perunaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 3 rkl vettä
  • maidotonta margariinia paistamiseen

Valmistusohje

1. Raasta sipuli ja perunat hienoksi. Sekoita sipuli- ja perunaraaste, jauheliha ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kaada päälle vesi ja työstä taikinaksi. Muotoile lihapullia vedellä huuhdotuin käsin. Laita ne vedellä huuhdotulle leivinlaudalle tai lautaselle.

3. Paista muutama lihapulla kerrallaan maidottomassa margariinissa, 3-4 minuuttia. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. Vinkki: Tee taikina monitoimikoneessa. Sekoita keitetty peruna, sipuli, muna, suola, pippuri ja vesi. Lisää jauheliha nokareittain ja sekoita nopeasti taikinaksi.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat