Laktoosittomat ja gluteenittomat lihapullat
Kun valmistat lihapullia, sinun ei välttämättä tarvitse käyttää maitotuotteita. Vettä voi hyvin käyttää taikinanesteenä, ja korppujauhot – jotka voivat sisältää maitoa – voidaan korvata raastetulla, keitetyllä perunalla.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g naudan jauhelihaa
- ½ keltasipuli lohkoina
- 2 keskikokoista, keitettyä perunaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 3 rkl vettä
- maidotonta margariinia paistamiseen
Valmistusohje
1. Raasta sipuli ja perunat hienoksi. Sekoita sipuli- ja perunaraaste, jauheliha ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kaada päälle vesi ja työstä taikinaksi. Muotoile lihapullia vedellä huuhdotuin käsin. Laita ne vedellä huuhdotulle leivinlaudalle tai lautaselle.
3. Paista muutama lihapulla kerrallaan maidottomassa margariinissa, 3-4 minuuttia. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. Vinkki: Tee taikina monitoimikoneessa. Sekoita keitetty peruna, sipuli, muna, suola, pippuri ja vesi. Lisää jauheliha nokareittain ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti