Klenetit

Muista kaulita ja solmia kaikki klenetit ennen keittämistä, sillä kuivunut taikina on vaivattava ja kaulittava uudelleen. Ole varovainen friteeratessasi klenettejä, erityisesti jos lähettyvillä on lapsia.

30 kappaletta

  • 5 munankeltuaista
  • 50 g sokeria
  • 3 rkl suolatonta voita
  • 1 rkl konjakkia
  • 200 g vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • (ripaus kanelia ja sokeria)
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Sulata ja jäähdytä voi. Ota kirkas osa talteen ja kaada pois samea pohjasakka. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vaahdota munankeltuaiset ja sokeri. Lisää munavaahtoon kirkastettu jäähtynyt voi, konjakki, raastettu sitruunankuori ja viimeisenä jauhoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna vetäytyä viileässä pari tuntia.

2. Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota levystä taikinapyörällä 7x2 cm kokoisia suorakulmioita ja tee keskelle "napinläpi". Vedä taikinalevyn toinen puoli varovasti reiän läpi. Kauli ja "solmi" loput leivonnaiset ennen friteerausta. Kuumenna kookosrasva tai maissiöljy. Friteeraa kokeeksi yksi taikinanyytti, jonka pitäisi muuttua vaaleanruskeaksi muutamassa minuutissa. Lisää leivonnaiset öljyyn pienissä erissä ja friteeraa, kunnes ne ovat kullanruskeita ja nousevat pintaan.

3. Ota klenetit kattilasta reikäkauhalla ja valuta talouspaperilla vuoratun tarjottimen päällä. Kääntele halutessasi valutetut klenetit sokeri-kaneliseoksessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.