Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pehmeät bataattikakkuset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näiden kakkusten leipominen on suorastaan lastenleikkiä. Kakkusten vaalean oranssi väri on peräisin taikinaan raastetusta bataatista.

35 kappaletta

  • 200 g bataattia
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta bataatit. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kulhossa pehmeä voi ja sokeri ja lisää joukkoon bataattiraaste, muna, hunaja ja raastettu sitruunankuori.

2. Sekoita neljä desiä jauhoja, leivinjauho ja suola. Lisää jauhoseos vähän kerrallaan voi-sokeriseokseen ja sekoita löysäksi taikinaksi. Valmis taikina on edelleen löysää muttei liisterimäistä.

3. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Nosta taikinasta leivinpaperilla teelusikalla saksanpähkinän kokoisia nokareita ja tasoita niitä hieman. Paista kakkusia uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Jäähdytä hetki pellillä ja nosta sitten ritilälle.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat muffinit