Pehmeät bataattikakkuset
Näiden kakkusten leipominen on suorastaan lastenleikkiä. Kakkusten vaalean oranssi väri on peräisin taikinaan raastetusta bataatista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
35 kappaletta
- 200 g bataattia
- 50 g pehmeää voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl sitruunankuorta
- 4-5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta bataatit. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kulhossa pehmeä voi ja sokeri ja lisää joukkoon bataattiraaste, muna, hunaja ja raastettu sitruunankuori.
2. Sekoita neljä desiä jauhoja, leivinjauho ja suola. Lisää jauhoseos vähän kerrallaan voi-sokeriseokseen ja sekoita löysäksi taikinaksi. Valmis taikina on edelleen löysää muttei liisterimäistä.
3. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Nosta taikinasta leivinpaperilla teelusikalla saksanpähkinän kokoisia nokareita ja tasoita niitä hieman. Paista kakkusia uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Jäähdytä hetki pellillä ja nosta sitten ritilälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku