Bataattipikkuleivät
Näiden pikkuleipien taikinassa oleva bataattiraaste tekee kakkusista hienon, vaaleanoranssin värisiä.
35 kpl
- 200 g bataattia
- 50 g pehmeää voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl sitruunankuorta
- 4-5 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 maustemitta suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta bataatit. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kulhossa voi ja sokeri ja lisää bataattiraaste, muna, hunaja ja sitruunankuoriraaste.
2. Sekoita keskenään 4 dl jauhoa, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhot seokseen löysäksi taikinaksi. Lisää vähän kerrallaan jauhoa, kunnes taikina on edelleen löysähköä, mutta ei tartu.
3. Laita uunipellille leivinpaperi ja tiputtele sen päälle lusikalla saksanpähkinän kokoisia taikinanokareita. Litistä nokareita hieman. Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kakkuset ovat vaaleanruskeita. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä ja siirrä sitten ritilälle, jolla ne saavat jäähtyä kokonaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka