Valmista ensin kakkupohja
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Riko kananmunat isoon lasiin.
- Mittaa sokeria munien kanssa samankokoiseen lasiin, sokeria tulee saman verran kuin munia
- Kaada sokerit vatkauskulhoon ja mittaa lasiin vehnäjauhoja 70% ja perunajauhoja 30%, yhteensä yhtä paljon kuin kananmunia. Sekoita joukkoon myös leivinjauhe.
- Raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi. Purista sitruunan mehu valmiiksi odottamaan.
- Vatkaa munat ja sokeri kovaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Siivilöi muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja nostele varovasti sekaisin. Lisää lopuksi raastettu sitruunan kuori varovasti taikinaan.
- Pingota 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja pyöräytä reunalle leivinpaperit. Kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin keskitasolla yhdessä vuoassa n. 35min, useammassa vuoassa paistoaika n. 10-15min. Tarkkaile paistoa.
Keitä passion coulis
- Halkaise passionit ja kaiverra hedelmäliha kattilaan. Lisää kattilaan sokeri.
- Keitä sekoitellen 10-12 min.
- Jäähdytä.
Valmista persikkamousse tekeytymään.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
- Kuori ja pilko persikat ja soseuta ne sauvasekoittimella
- Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi
- Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää siihen persikkasurvos. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.
- Kiehauta sitruunamehu ja liota puristetut liivatteet siihen. Lisää liivate tuorejuusto-persikkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Sekoita vatkattu kerma tuorejuustoseoksen joukkoon ja laita mousse jääkaappiin odottamaan.
Kakun kokoaminen ja kuorruttaminen
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
- Kostuta kerrokset vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä kostutetun kakkupohjan päälle ensin jäähtynyt passion coulis ja sen päälle persikkamousse. Siirrä täytetty kakku hetkeksi jääkaappiin.
- Vatkaa kerma notkeaksi vaahdoksi.
- Kuorruta ohuelti vaahdotetulla kermalla ja koristele persikkakukilla, passion lohkoilla, mansikoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.