Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Back to the ’90s hedelmätäytekakku, Niinan resepti

Koko Suomi leipoo, jakso 2 Niina
Niinan Back to the '90s hedelmätäytekakku.
Julkaistu 10.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kymmenennen kauden 2. jaksossa leivottiin fantasiakakkuja.

Sitruunainen sokerikakkupohja

  • 4 kpl (n. 220 g) Kananmuna
  • 70 % kananmunien painosta (n. 155 g) Hienoa sokeria
  • 70 % sokerin määrästä (n. 110 g) Vehnäjauhoja
  • 30 % sokerin määrästä (n. 50 g) Perunajauhoja
  • 0,5 tl Leivinjauhetta
  • 1 Sitruunan kuori raastettuna

Persikkamousse

  • 4 kpl Tuore persikka
  • 4 dl Vispikerma
  • 400 g Tuorejuusto
  • 4 kpl Liivatelehti
  • n. 0,5 dl (persikoiden makeuden mukaan) Sokeria
  • 1 rkl Sitruunamehu

Passion coulis

  • 5 kpl Tuore passionhedelmä
  • 1 rkl Sokeri

Kuorrute ja koristeet

  • 2dl Vispikerma
  • Ripaus vaniljasokeria
  • 1 kpl Passionhedelmä
  • 100 g Tuore mansikka
  • 1 kpl Tuore persikka
  • Kourallinen sitruunamelissan lehtiä

Kostutukseen

  • 1 dl Puristetun sitruunan mehu
  • 1 dl Vesi

Valmistusohje

Valmista ensin kakkupohja

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Riko kananmunat isoon lasiin.
  • Mittaa sokeria munien kanssa samankokoiseen lasiin, sokeria tulee saman verran kuin munia
  • Kaada sokerit vatkauskulhoon ja mittaa lasiin vehnäjauhoja 70% ja perunajauhoja 30%, yhteensä yhtä paljon kuin kananmunia. Sekoita joukkoon myös leivinjauhe.
  • Raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi. Purista sitruunan mehu valmiiksi odottamaan. 
  • Vatkaa munat ja sokeri kovaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Siivilöi muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja nostele varovasti sekaisin. Lisää lopuksi raastettu sitruunan kuori varovasti taikinaan. 
  • Pingota 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja pyöräytä reunalle leivinpaperit. Kaada taikina vuokaan. 
  • Paista uunin keskitasolla yhdessä vuoassa n. 35min, useammassa vuoassa paistoaika n. 10-15min. Tarkkaile paistoa. 

Keitä passion coulis

  • Halkaise passionit ja kaiverra hedelmäliha kattilaan. Lisää kattilaan sokeri. 
  • Keitä sekoitellen 10-12 min. 
  • Jäähdytä. 

Valmista persikkamousse tekeytymään. 

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
  • Kuori ja pilko persikat ja soseuta ne sauvasekoittimella
  • Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi
  • Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää siihen persikkasurvos. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. 
  • Kiehauta sitruunamehu ja liota puristetut liivatteet siihen. Lisää liivate tuorejuusto-persikkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 
  • Sekoita vatkattu kerma tuorejuustoseoksen joukkoon ja laita mousse jääkaappiin odottamaan. 

Kakun kokoaminen ja kuorruttaminen

  • Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
  • Kostuta kerrokset vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä kostutetun kakkupohjan päälle ensin jäähtynyt passion coulis ja sen päälle persikkamousse. Siirrä täytetty kakku hetkeksi jääkaappiin.
  • Vatkaa kerma notkeaksi vaahdoksi.
  • Kuorruta ohuelti vaahdotetulla kermalla ja koristele persikkakukilla, passion lohkoilla, mansikoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo