Koko Suomi leipoo: Jukan jalokivet kuuseen
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jukka leipoi jalokiviä kuuseen.
Ainekset
- auringonkukkaöljyä
- 1 dl vettä
- 400 g sirosokeria
- 1 rkl glukoosisiirappia
- 40 g kuvattuja hedelmiä (karpaloita, sukaattia, aprikooseja)
- 25 g pistaasipähkinöitä
- Ohutta rautalankaa
Valmistusohje
OHJE: Voitele leivinpaperi öljyllä. Laita vesi, sokeri ja glukoosisiirappi paksupohjaiseen kattilaan. Keitä seosta 154 asteeseen (käytä lämpömittaria apuna). Nosta kattila välittömästi liedeltä ja laita kattila jääveteen muutamaksi minuutiksi.
Kaada kattilasta seosta varovasti pieniksi lämpäreiksi leivinpaperin päälle. Laita kiinnityskoukku seokseen ja tarvittaessa hieman seosta päälle. Koristele pinta kuivatuilla hedelmillä ja manteleilla. Anna kovettua noin 10 minuuttia, irrota varovasti alustalta. Massaa voi käyttää myös pipareiden koristeluun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku